Worldtour Rood-Oranje

 

Wat?

Voorjaarscompetitie van de KNLTB, voor sommige is dit iets nieuws maar voor anderen weer iets zeer vertrouwds. Hoe leuk is het om alles wat je geleerd hebt op de training nu eens in een echte wedstrijd, tot zijn recht te laten komen.

 

 • De Rood-Oranje tour is vaak op de eerste zondag van de maand en wordt zoveel mogelijk buiten gespeeld.
 • Zet de data vast op je kalender; als je je opgeeft, wordt gerekend op je aanwezigheid!
 • Ouders moeten bereid zijn tijdens de competitie een keer te rijden of een keer het team bij een thuiswedstrijd te begeleiden. Ter info; vóórdat de competitie begint organiseren wij nog een informatieavond voor de ouders van onze jeugdleden.
 • Het doel: In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie, en spelenderwijs worden er wedstrijdjes gespeeld
 • Het racket is tussen de 43cm en 58cm. Dit afhankelijk van de lengte en de kracht van het kind. ( de tennisleraar kan hier advies in geven )
 • De ballen zijn stage 3 genaamd, dit zijn zeer zachte en wat grotere ballen met een rode/geel patroon. Deze bal stuitert minder hoog zodat de kindereren hier makkelijker een rally mee kunnen slaan

 

 

Wanneer?

De competitie bestaat uit negen speelweken. Voor zowel de rode als de oranje kinderen wordt er van maart t/m november iedere eerste zondag van de maand gespeeld. Op deze manier spelen kinderen bijna het hele jaar wedstrijden. Van 09:00 - 12:00 (bij uitzondering starten om 12:00)
 

Het format voor Rood


De rode kinderen spelen negen wedstrijden in de Tenniskids World Tour. De Tenniskids World Tour is gekoppeld aan de ATP/WTA World Tour. We spelen dus in januari Melbourne, dan gaan we naar Indian Wells vervolgens naar Parijs, Londen en natuurlijk New York. Door het nieuwe systeem te koppelen aan de ATP/WTA world tour leggen we een verbinding met de helden van het tennis. Kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem.
Alleen de deelname aan een World Tour activiteit telt. Tijdens de dag is er een winnend team maar de resultaten van de spelers en het team worden nog niet vastgelegd of bijgehouden.

 1. Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 12 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 2. Aanvang speeldag is 9.00 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 1½ tot maximaal 2 uur.
 3. De jeugdcommissie bepaald hoe de teams er uit komen te zien, zij doen dit in overleg met de tennistrainer.
 4. Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands, de service is goed als de bal stuitert op of voor de enkelspelzijlijn. In de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
 5. Er worden geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats. 

 


Wie?

Junioren t/m 9 jaar die rood (mini veld) spelen. Kijk hier > Indeling < voor nadere uitleg over de indeling van de banen bij tenniskids.

Ze spelen gemiddeld genomen 2 enkel partijen en 2 dubbelpartijen

 

 

Het format voor Oranje


De oranje teams spelen ook binnen het format van de Tenniskids World Tour. Deze teams bestaan uit 2-8 spelers. Het doel van de tour is om zoveel mogelijk punten voor je eigen Tenniskids World Tour resultaat te halen. Uiteindelijk is het mogelijk aan het eind van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour badge te behalen.
Op een speeldag komen 4-6 oranje teams bij elkaar. De spelers van deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. Iedere gewonnen wedstrijd betekent punten voor het World Tour resultaat. Aan het eind van de dag wordt er een winnend team bekend gemaakt. De onderlinge resultaten van de teams worden niet zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld een poulestand oid. Er is dus nog geen vergelijk tussen teams.

 

 1. Een ploeg bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 2. Aanvang speeldag is 9.00 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 2½ tot maximaal 3 uur.
 3. De jeugdcommissie bepaald in samenspraak met de trainer de teamindeling
 4. Er worden enkels en dubbels gespeeld, waarbij de dubbelpartner zoveel mogelijk van de eigen vereniging is. De dubbels worden ‘ad random’ door een computerprogramma samengesteld.
 5. Oranje speelt partijen om twee gewonnen tiebreaks, waarbij iedere tiebreak gaat om 7 punten met een verschil van 2 punten.
 6. Er worden alleen partijresultaten bijgehouden zoals winnaar of verliezer, bijv. Pietje wint, Jantje verliest. Iedere speeldag zal een ploeg binnen de poule dagwinnaar kunnen worden.
 7. Alle deelnames worden per speeldag op individueel niveau geregistreerd. In oranje kan de ploeg een bronzen, zilveren, of gouden badge halen in hun spelersprofiel, afhankelijk van het aantal behaalde punten.
 8. Ze spelen 2 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

 

Wie?

Junioren t/m 11 jaar die oranje (3/4 veld) spelen. Kijk hier > Indeling < voor nadere uitleg van de banen.

Meer informatie?

Heb je een vraag, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het aan Bas tijdens de training.

 

Hier staan de huidige > Deelnemers <

 

 

 

 

 

Bespeelbaar:

ja