TRI-Tennis op het park van TC Ten Boer

T.C. Ten Boer heeft speciaal voor de jeugd Tri-Tennis aangeschaft! De Tri-tennis bestaat uit een speelveld van weerbestendig zeil dat aan veren in een gegalvaniseerd metalen frame hangt. Wanneer men de bal tegen het speelveld slaat zal de bal altijd met dezelfde snelheid terugkomen, ongeacht de snelheid waarmee de bal geslagen wordt. Wanneer de bal geslagen is, heeft men voldoende tijd om zich voor te bereiden op de volgende slag.

290913 Tri-tennis clip image002 0000290913 Tri-tennis clip image002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 27 augustus 2013 hebben een aantal ouders en bestuursleden flink de handen uit de mouwen gestoken. Jan Willem van Geffen, Christa Hartman, Jeroen Borg, Erik Loderus, Jean Paul Bolhuis, Emiel Dieters, Jan Borkent en John Waanders ontzettend bedankt. Jullie hebben fantastisch werk geleverd: gras afsteken, geel zand erin en bestraten. Omdat het uiteindelijk al tegen 22.30 uur liep en de baanverlichting uit gedaan was moest de voorzitter de laatste tegel in het donker leggen. Maar dat is gelukt!

Al veel jeugdleden hebben het TR-tennis uitgeprobeerd en misschien ook al wel wat senioren. De jeugd is erg enthousiast. Er worden zelfs allerlei records verbroken!!!
Afspraak met het bestuur is wel dat de jeugd zelf ook een bijdrage levert. Er zat al wat in de jeugdpot maar dat was niet voldoende. De jeugdcommissie heeft daarom een sponsorloop georganiseerd met allerlei toeters en bellen en hebben zo een aardig bedrag binnen gehaald.

Hieronder staan nog wat spelvormen die je met Tri-tennnis kan spelen:

 

  • Single touch: 

2 spelers spelen om de beurt de bal, als de bal het zeil niet raakt of als de bal niet meer terug komt op de plank heeft de ander een punt. Er mag niet hard worden geslagen, maar door een dropshot te spelen of een bal met effect kan je het de ander moeilijk maken. Je kan kiezen voor de gewone teling van tennis met games, maar ook met losse punten.

 

  • Rondom de Tri Tennis: 

4 of meer spelers staan achter elkaar in een rij opgesteld. De eerste speler speelt de bal en rent zo snel mogelijk een rondje om de Tri Tennis en sluit dan weer achteraan. De volgende speler doet hetzelfde. Sla je de bal eroverheen of mis dan ben je af. Als er 2 kinderen overblijven wordt er een finale gespeeld tot de 3 punten.

 

  • Ezelen:

2 of meer spelers slaan om de beurt de bal. Als een speler de bal mist, erover heen slaat of de bal komt niet terug op de plank krijgt hij/zij de letter E (van Ezel). Heb je alle letters, dan ben je de Ezel en heb je dus verloren en kan er een nieuwe ronde beginnen.

 

  • Handicap Tri tennis

Er gelden dezelfde regels als bij single touch alleen heeft iedere speler nu een handicap. Bijvoorbeeld allemaal met je andere hand spelen, veters aan elkaar, 1 oog afdekken.

 

  • Race tegen de klok

3 of 4 spelers proberen in een minuut zo vaak mogelijk tegen het zeil te slaan, om de beurt tellen, slaan en de tijd bijhouden.

 

290913 Tri-tennis clip image002 0001

 

Meer informatie vindt u op tri-tennis.com.

 

Bespeelbaar:

ja