Home > Jeugd > Kia Tenniskids competitie uitgesteld naar begin mei

Kia Tenniskids competitie uitgesteld naar begin mei

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben gevolgen voor de Kia Tenniskids competitie. Voor meer dan 26.000 jeugdspelers is de Kia Tenniskids competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. De KNLTB probeert er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van jouw kind voorop. De afgelopen dagen zijn daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en is er een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.
Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 6 april en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen de kinderen voor de zomervakantie een bijna volledige competitie afspelen.
Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.