Clubkampioenschap

Senioren clubkampioenschappen

In Juni organiseert de TCTB de Clubkampioenschappen voor al haar senior tennisleden. Bij voldoende deelname kunnen we vrijdagavond 28 juni nog gebruiken om de clubkampioenschappen alvast te laten beginnen. Maar in de regel word van iedereen verwacht dat het weekend moet worden vrijgehouden om de kampioenschappen tot een goed einde te laten verlopen.

Als organisatie hebben dit jaar de vraag gekregen of wij de clubkampioenschappen een nieuw leven in willen blazen. Aangezien de kampioenschappen in de afgelopen jaren steeds minder goed zijn bezocht, zijn wij van mening dat het anders kan. Na een uitstekend bezocht 2018 houden we ook dit jaar weer de clubkampioenschappen alleen voor dubbelteams!! Zoals wij hebben gemerkt worden er voornamelijk dubbels gespeeld op de TCTB, en is dit misschien wel een uitgelezen mogelijkheid om aan een ieder je dubbel-skills te laten zien.

Het woord ‘kampioenschap’ schrikt bij sommigen af. Dat is niet de bedoeling. De clubkampioenschappen zijn vooral bedoeld om clubgenoten te ontmoeten en om eens met iemand anders een balletje te slaan. We proberen iedereen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen. We maken er een gezellig en sportief weekend van. We hopen dat je meedoet. Je kunt je inschrijven via de site of via wedstrijd@tctb.nl. Je mag je als tweetal aanmelden, maar ook als je geen tennispartner hebt kun je je aanmelden, dan gaan wij voor je op zoek naar een geschikte dubbelpartner.

Er wordt gespeeld volgens de nieuwe KNLTB regels. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets en de games gaan tot maximaal 4 gewonnen games per set. En in de games wordt er bij een stand van 40-40 een winnend punt gespeeld. Op deze manier kunnen er veel wedstrijden worden gespeeld.

 

Jeugd clubkampioenschappen

Wij rekenen op jou

Op 6 en 7 juli worden de jeugd clubkampioenschappen voor alle leeftijdscategorieën en speelniveaus (rood, oranje, groen en geel) georganiseerd. Als regel kunnen de kampioenschappen reeds beginnen op de vrijdag, maar dat is voor de jeugd niet gebruikelijk. Verder wordt het kampioenschap in een weekend afgewerkt, voor zowel de enkel als de dubbelspelers. De wedstrijden zijn zo opgezet dat kinderen in ieder geval meerdere partijen tennissen. Tijdens het toernooi kunnen ook een aantal leuke thema activiteiten worden georganiseerd, dit hangt af van de hoeveelheid aanmeldingen.worden ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd waardoor het veel meer is dan alleen een tennistoernooi.

Competitie spelen is leuk vandaar dat de clubkampioenschappen een welkome aanvulling is van je tennisactiviteiten. Iedereen doet zijn uiterste best om zijn naam gegraveerd te krijgen in de wisselbeker. Dit zou voor iedereen ‘de’ motivatie moeten zijn om er een leuke en bovenal sportief tennistoernooi van te maken.

Je kunt je inschrijven via de site of via de intekenlijst welke rond de clubkampioenschappen in de kantine komt te hangen. De trainer zal jullie hier t.z.t. wel aan helpen herinneren.